Amb l'arribada de la tardor, arriba el moment d'anar a buscar castanyes. Un producte que fàcilment es pot trobar al Montseny, i amb el qual es poden fer diferents receptes gastronòmiques. Una d'elles és els peus de porc amb castanyes. Descobrim com preparar-ho.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
4 Peus de porc bullits
250 gr. de castanyes seques, en remull durant unes hores
Brou
2 Cebes
3 Tomàquets vermells ben madurs
2 Pebrots, un vermell i un verd
Encenalls de pernil
La pell d'una llimona
Sal, pebre i farina

COM PREPARAR-HO
Fregim els peus de pocs ja bullits i enfarinats en una paella i els reservem.
Mentrestant, bullim les castanyes fins que estiguin tendres i les reservem.
Pelem les cebes, les ratllem ben fines, i les enrossim en la mateixa paella que hem fregit els peus.
Afegim els tomàquets ratllats i també el pernil. Tot seguit, hi posem els pebrots tallats ben petits. Ho sofregim tot junt.
Un cop ben cuit, hi afegim els peus de porc, la pell de llimona i les castanyes. Ho cobrim amb el brou, i rectifiquem de sal i pebre. També es pot afegir una picada feta amb castanyes torrades.
Coure-ho a foc lent uns 45 minuts.
(Recepta del receptari de l'àvia de GremiCarn)