Fem panellets de pinyons per la Castanyada

Són les postres típiques de la vigília de la celebració de Tots Sants a Catalunya

La nit del 31 d'octubre a Catalunya se celebra la Castanyada, i dia 1 de novembre és la festivitat de Tots Sants. Una celebració, la de la Castanyada, que té els seus orígens en l'àpat o ressopó que es feia la nit de Tots Sants en què era tradició vetllar els morts fins a altes hores de la matinada.

Per fer més suportables les hores de vetlla, s'acostumava a menjar aliments amb un alt contingut energètic. Productes com les castanyes torrades, un bon vi i els tradicionals panellets. Unes postres que, a més, eren l'ofrena que es feia als difunts anys enrere.

T'expliquem avui com preparar uns boníssims panellets de pinyons.

INGREDIENTS:

  • 500 grams d'ametlla crua mòlta
  • 500 grams de sucre
  • 200 grams de patata
  • 1 ratlladura de llimona
  • 3 ous
  • 1 tub de vainilla ensucrada
  • 200 grams de pinyons

ELABORACIÓ:

  • En primer lloc, bullim la patata amb pell, la pelem i la xafem fins que quedi ben fina.
  • Quan s'hagi refredat, barregem la patata amb el sucre amb l'ajuda d'una forquilla.
  • Quan estigui ben barrejat, afegim l'ametlla mòlta, la ratlladura de llimona, els ous i la vainilla. Ho barregem fins que quedi una pasta homogènia.
  • Tapem la barreja amb un drap de cotó, i ho deixem reposar a la nevera fins a l'endemà.
  • L'endemà, anem fent boletes amb la massa, amb les mans untades amb oli.
  • Cada boleta la passem per la clara d'ou batuda, i després pels pinyons.
  • Anem posant les boletes en una safata de forn, mentre s'escalfa el forn a 180 graus.
  • Abans de posar la safata al forn, untem els panellets amb rovell d'ou batut.
  • Els coem uns deu minuts, fins que estiguin daurats.
  • Els traiem del forn, però no els toquem de la safata fins que estiguin ben fred.

Llestos per menjar!

Més informació
 
Destaquem