Com totes les festes, la Pasqua també té els seus dolços típics. A Catalunya, el dolç tradicional d'aquesta celebració és la mona de Pasqua, però, des de fa anys, cada cop tenen més presència els ous i els conills de Pasqua. Saps quin és el seu origen?
La tradició dels ous de Pasqua té els seus orígens als egipcis, que tenien com a tradició regalar ous pintats per aquestes dates. Una tradició que va esdevenir pragmatisme, regalant l'excedent d'ous acumulats durant la Quaresma.
Els ous de xocolata són posteriors. El seu origen es remunta a la França de Lluís XIV, quan es van començar a preparar ous de xocolata guarnits, molt més refinats.
Pel que fa al conill de Pasqua, aquest és un personatge mitològic d'origen germà. La llegenda diu que hi ha via un conill a la cova on Jesucrist va ressuscitar, i que aquest va ser l'encarregat d'explicar als infants la bona notícia.
Més enllà de la llegenda, el conill també està vinculat a les dates primaverals, simbolitzant la fertilitat.