Amb el fred, vénen de gust plats calents. Avui proposem ous amb beixamel i musclos. Per llepar-se els dits!
INGREDIENTS (per a 4 racions)
8 ous
1/2 kg de musclos
100 g de formatge emmental ratllat
250 ml de llet
30 g de mantega
2 cullerades d'oli
1 ceba
2 cullerades de maizena
50 l de vi blanc
sal

PREPARACIÓ
Bullir els ous 10 minuts, refredar-los amb aigua freda, pelar-los i partir-los per la meitat.
Rentar els musclos, i bullir-los fins que s'obrin amb el vi i un caldo fet amb la ceba.
Treure el rovell i reservar-lo. Colar el caldo dels musclos i reservar-lo.
Fer una picada amb els rovells i la carn dels musclos, i omplir els ous. Posar-los en una safata apta per a forn.
En un cassó, barrejar la mantega i l'oli, i fer la beixamel afegint-hi farina i llet a poc a poc, i sal. Deixar-ho coure i afegir-hi un mica del caldo dels musclos. Remeneu-ho fins que es faci espès.
Posar la beixamel damunt els ous farcits, i els musclos que sobrin barrejar-los amb la salsa.
Poseu formatge ratllat per sobre, i gratinar-ho al forn.
Servir calent.