Ous amb beixamel i musclos

Catalunyamagrada.cat

 

Amb el fred, vénen de gust plats calents. Avui proposem ous amb beixamel i musclos. Per llepar-se els dits!

 

INGREDIENTS (per a 4 racions)

 

8 ous

1/2 kg de musclos

100 g de formatge emmental ratllat

250 ml de llet

30 g de mantega

2 cullerades d'oli

1 ceba

2 cullerades de maizena

50 l de vi blanc

sal

Ous
Ous | Cedida

 

PREPARACIÓ

 

Bullir els ous 10 minuts, refredar-los amb aigua freda, pelar-los i partir-los per la meitat.

Rentar els musclos, i bullir-los fins que s'obrin amb el vi i un caldo fet amb la ceba.

Treure el rovell i reservar-lo. Colar el caldo dels musclos i reservar-lo.

Fer una picada amb els rovells i la carn dels musclos, i omplir els ous. Posar-los en una safata apta per a forn.

En un cassó, barrejar la mantega i l'oli, i fer la beixamel afegint-hi farina i llet a poc a poc, i sal. Deixar-ho coure i afegir-hi un mica del caldo dels musclos. Remeneu-ho fins que es faci espès.

Posar la beixamel damunt els ous farcits, i els musclos que sobrin barrejar-los amb la salsa.

Poseu formatge ratllat per sobre, i gratinar-ho al forn.

Servir calent.

 
Destaquem