La tardor és temps de bolets, i a Catalunya, en podem trobar de múltiples varietats que, portades a la cuina, ens permeten elaborar plats ben diversos amb els quals gaudir d'un bon àpat.
Avui preparem un plat de cullera, d'aquells que fan entrar en calor quan les temperatures comencen a baixar. Fem crema de carabassó amb bolets.
INGREDIENTS:
- 400 grams de bolets (els que més us agradin)
- 2 carabassons
- 1 ceba
- 1 all porro gran
- 1 litre de brou de verdures o pollastre
- 250 ml de llet (opcional)
- Crostons de pa
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
PREPARACIÓ:
- Netegem i piquem la ceba, i fem el mateix amb l'all porro.
- També netegem el carabassó i el tallem a trossets petits.
- Fem el mateix amb els bolets (reservant-ne un grapat).
- Posem una cassola alta al foc amb un bon raig d'oli i sofregim la ceba.
- Quan comenci a ser transparent, afegim l'all porro.
- Ho remenem bé, i afegim els bolets i el carabassó.
- Després d'uns minuts, incorporem el brou.
- Deixem que bulli tot junt fins que les verdures estiguin cuites.
- Mentre es cou, laminem els bolets que havíem reservat, i els saltem a la paella. Els reservem.
- Quan les verdures estiguin cuites, salpebre, i ho retirem del foc.
- Triturem la barreja i, si volem que quedi més fina, afegim la llet.
- Ja tenim la crema a punt per servir.
- La posem als plats i, per sobre, afegim les làmines de bolets saltades, i uns crostons de pa.
Bon profit!