Llenties estofades amb verdures

Catalunyamagrada.cat

 

Amb l'arribada de les baixes temperatures ve de gust un bon plat de cullera. Són moltes les possibilitats que el fred ofereix a la cuina, a base de brous i llegums, estofats i plats al forn. Proposem unes llenties estofades amb verdures. Un plat fàcil de preparar, i ric en nutrients. Per llepar-se els dits!

  

  

  

  

INGREDIENTS:

  

  

370?g de llenties pardines

  

1 ceba

  

1/2 pebrot verd i 1/2 pebrot vermell

  

1 pastanaga

  

3 alls

  

1 fulla de llorer

  

2 cullerades petites de pebre vermell dolç

  

1 litre i mig d'aigua

  

oli d'oliva verge i sal
Les llenties són riques en proteines
Les llenties són riques en proteines | Cedida

 

PREPARACIÓ:

 

Posem les llenties, el llorer, el pebre vermell dolç i una mica de sal en una olla amb l'aigua, i ho deixem coure uns 45 minuts a foc mitjà.

En una paella amb una mica d'oli d'oliva posem els alls i la ceba tallats a trossets petits. Un cop estigui daurat, ho triturem amb un raig d'aigua i ho afegim a l'olla amb les llenties.

Tallem a trossets els pebrots i la pastanaga, i ho coem amb un raig d'oli a la paella fins que estigui al punt.

Quan les llenties estiguin tendres, afegim les verdures i ho remenem bé.

A punt per menjar!

 
Destaquem