Amb l'arribada de les baixes temperatures ve de gust un bon plat de cullera. Són moltes les possibilitats que el fred ofereix a la cuina, a base de brous i llegums, estofats i plats al forn. Proposem unes llenties estofades amb verdures. Un plat fàcil de preparar, i ric en nutrients. Per llepar-se els dits!
INGREDIENTS:
370?g de llenties pardines
1 ceba
1/2 pebrot verd i 1/2 pebrot vermell
1 pastanaga
3 alls
1 fulla de llorer
2 cullerades petites de pebre vermell dolç
1 litre i mig d'aigua
oli d'oliva verge i sal

PREPARACIÓ:
Posem les llenties, el llorer, el pebre vermell dolç i una mica de sal en una olla amb l'aigua, i ho deixem coure uns 45 minuts a foc mitjà.
En una paella amb una mica d'oli d'oliva posem els alls i la ceba tallats a trossets petits. Un cop estigui daurat, ho triturem amb un raig d'aigua i ho afegim a l'olla amb les llenties.
Tallem a trossets els pebrots i la pastanaga, i ho coem amb un raig d'oli a la paella fins que estigui al punt.
Quan les llenties estiguin tendres, afegim les verdures i ho remenem bé.
A punt per menjar!