Les 5 curiositats de la Coca de Sant Joan

Són les postres típiques de la nit de Sant Joan

Un dels postres més populars d'aquesta època de l'any és la Coca de Sant Joan, un dolç típic fet a base de brioix, crema i fruites confitades que es consumeix durant la revetlla de Sant Joan. Unes postres que poden preparar a casa, amb aquesta recepta.

Però, voleu saber-ne 5 curiositats?

  • A Barcelona se n'acostumen a vendre 900.000 unitats.
  • Té una mida estàndar, el doble de llarg que no d'ample i amb les vores arrodonides.
  • Abans es menjava amb vi dolç o ranci, però ara això ha deixat lloc al cava.
  • La fruita confitada més habitual són les cireres, les rodanxes de taronja i els trossets de meló, amb el seu carcaterístic color verd. 
  • A pagès es creia que la coca s'havia de consumir a l'exterior, perquè menjar-la a dins de casa portava mala sort.
Més informació
 
Destaquem