Potser avui no tens gaire temps per cuinar, però si el cap de setmana surts a buscar bolets, segur que et passen pel cap mil maneres de cuinar-los per gaudir-los ara que és temporada boletaire a Catalunya.
Per si et falten idees, avui et proposem fer una boníssima lasanya de bolets que farà les delícies de tota la família!
INGREDIENTS:
- 500 g de bolets (la varietat que més us agradi)
- 300 g de xampinyons
- 1 ceba
- 500 ml. de crema de llet
- Pasta de lasanya
- 1 litre de beixamel
- 30 grams de formatge ratllat
- Sal i pebre
- Xerès
- Mantega
- Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar la pasta. Així, bullim les làmines de lasanya en aigua abundant, un raig d'oli i una mica de sal el temps indicat al paquet.
- Les escorrem estirant-les damunt d'un drap de cuina.
- Mentrestant, en una cassola amb una mica de mantega, sofregim la ceba tallada ben petita.
- Laminem els bolets i els xampinyons i els afegim a la cassola.
- Flamegem la barreja amb xerès i afegim la crema de llet.
- Ho rectifiquem de sal i pebre i ho deixem reduir.
- Ara toca muntar la lasanya.
- Fem una capa de beixamel, una de pasta, una del farciment de bolets, una de pasta i una de beixamel.
- I tornem a començar el procediment.
- Quan la tinguem muntada, posem formatge ratllat i ho gratinem al forn uns minuts.
Bon profit!