Gall del Penedès rostit amb prunes i pinyons

Catalunyamagrada.cat

 

El Penedès gaudeix d'una rica gastronomia per acompanyar els seus vins i caves. La cuina més tradicional és la de l'aviram, sota el regnat dels ànecs muts i els galls de raça Penedès.

 

Avui cuinem Gall del Penedès rostit amb prunes i pinyons.

 

INGREDIENTS (per a 4 persones):

 

1 gall del Penedès

12 prunes

100 grams de pinyons

50 grams de llard

1 branca de canyella

oli d'oliva verge extra

sal i pebre

1 copa de brandi

0,5 copa d'anís

PREPARACIÓ:

 

Tallar el gall a quarts i salpebrar.

Posar-lo a la cassola amb l'oli, el llard i la branca de canyella.

Coure-ho al forn a 180 graus fins que es dori.

Flamejar amb el brandi i l'anís.

Tapar-ho i coure-ho 30 minuts més.

Quan estigui cuit, afegir les prunes hidratades amb aigua i els pinyons saltejats amb oli.

Servir un quart de pollastre per plat, acompanyat de prunes i pinyons, i una branqueta de julivert.

 
Destaquem