El Penedès gaudeix d'una rica gastronomia per acompanyar els seus vins i caves. La cuina més tradicional és la de l'aviram, sota el regnat dels ànecs muts i els galls de raça Penedès.
Avui cuinem Gall del Penedès rostit amb prunes i pinyons.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
1 gall del Penedès
12 prunes
100 grams de pinyons
50 grams de llard
1 branca de canyella
oli d'oliva verge extra
sal i pebre
1 copa de brandi
0,5 copa d'anís
PREPARACIÓ:
Tallar el gall a quarts i salpebrar.
Posar-lo a la cassola amb l'oli, el llard i la branca de canyella.
Coure-ho al forn a 180 graus fins que es dori.
Flamejar amb el brandi i l'anís.
Tapar-ho i coure-ho 30 minuts més.
Quan estigui cuit, afegir les prunes hidratades amb aigua i els pinyons saltejats amb oli.
Servir un quart de pollastre per plat, acompanyat de prunes i pinyons, i una branqueta de julivert.