La gastronomia de Mataró té un plat estrella, i aquest és la sípia amb pèsols i patates. Un plat que fins i tot gaudeix d'unes jornades pròpies, les Jornades del Plat de Mataró, durant les quals es pot gaudir a diferents restaurants de la ciutat aquest àpat senzill però exquisit.
Avui l'aprenem a preparar.
INGREDIENTS:
- 1 kg de sèpia
- 1 kg de pèsols de Llavaneres
- 3 Patates
- 1 ceba i 1 gra d'all
- 2 tomàquets
- 2 ous cuits
- Fumet de peix
- Picada amb 1 gra d'all, julivert, 12 ametlles, pebre vermell, 1 nyora, una llesca de pa fregit i un raig de vermut
ELABORACIÓ:
- Escalfar oli en una cassola de terra i enrossir la ceba.
- A mitja cocció, afegiu l'all tallat molt petit.
- Quan estigui ros, afegir el tomàquet i sofregir.
- Posar la sípia a trossos.
- Quan la sípia estigui cuita, afegir les patates escapçades i els pèsols.
- Cobriu amb fumet de peix, i deixeu coure.
- A mitja cocció afegiu la picada.
- Deixeu que s'acabi de coure, i serviu calent. Bon profit!