Estem en ple mes d'agost, la calor ens acompanya arreu de Catalunya, i a l'hora de dinar, una bona amanida és sempre una bona opció. I si és una amanida que ens serveix de plat únic, millor que millor.
Per això, avui preparem una Amanida Cèsar per llepar-se els dits.
INGREDIENTS:
- 1 enciam varietat romana
- 1 pit de pollastre cuit (a la planxa o al forn)
- 50 grams de formatge parmesà
- pa torrat o sec
- 4 cullerades d'oli de gira-sol
- Oli d'oliva verge extra
Per fer la salsa:
- 1 cullerada de salsa Worcestershire
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- 2 anxoves
- 1 rovell d'ou
- 1 all
- Suc de mitja llimona
- Llet
- Oli de gira-sol
- 2 cullerades de formatge parmesà
- Pebre negre
ELABORACIÓ:
- El primer que hem de fer és coure el pit de pollastre. El podem fer al forn, a la planxa, però també podem optar per fer-lo amb un arrebossat cruixent.
- Ara, preparem la salsa.
- Posem tots els ingredients de la salsa, menys l'oli de gira-sol i la llet, en un pot i ho triturem amb la batedora elèctrica.
- Hi afegim oli de gira-sol procurant que no es talli i, si voleu, un raig de llet.
- Estarà a punt quan sigui una salsa lligada, però més líquida que l'allioli.
- Quan estigui la salsa feta, trinxem l'enciam.
- Tallem el pollastre a trossos.
- I ja podem muntar el plat:
- A la base, posem l'enciam.
- Per sobre, el pollastre i els daus de pa torrat. Afegim també el formatge i, si volem, un parell d'anxoves.
- Ho reguem tot amb la salsa.
I llest per menjar!