Per Dijous Gras, fem truita de botifarra d'ou!

Quan comença la celebració de Carnaval, a Catalunya, la tradició mana menjar botifarra d'ou

"Dijous Llarder, botifarra menjaré!". Quants cops haureu escoltat aquest refrany? I és que el refranyer popular català fa referència als diferents moments de l'any també des del vessant gastronòmic i, en aquest cas, per donar el tret de sortida a la celebració de Carnaval, a Catalunya, es menja botifarra d'ou.

Un dia, Dijous Gras o Dijous Llarder, que la gastronomia té un pes molt important, ja que, tradicionalment, aquesta era una jornada per sortir a berenar amb els amics o la família, i no podia faltar-hi la ja citada botifarra d'ou, la coca de llardons, o truites variades.

I per anar preparant aquesta jornada, avui us proposem fer una truita de botifarra d'ou perquè no manqui la tradició per Dijous Gras.

INGREDIENTS:

  • 2 ous
  • 1/2 botifarra d'ou tradicional
  • 1 tros petit de cansalada
  • Un grapat de mongetes cuites

ELABORACIÓ:

  • Comencem tallant la cansalada a trossos ben petits i la saltegem en una paella.
  • La retirem del foc i l'escorrem damunt de paper de cuina.
  • Traiem la pell de la botifarra d'ou i la tallem a rodanxes.
  • També les saltegem a la paella.
  • Afegim les mongetes i la cansalada, i ho saltem tot junt durant uns minuts.
  • Mentrestant, batem i salem dos ous, i afegim la barreja que tenim a la paella.
  • Amb la paella ben calenta, coem la truita.
  • Li donem la volta a meitat cocció...

I ja la tenim a punt per gaudir-la sola, o amb pa amb tomàquet!

Més informació
 
Destaquem