I després de la de Sant Joan, ara toca fer la Coca de Sant Pere!

Les postres del 29 de juny també són una boníssima coca que podem fer a casa

Ja hem celebrat Sant Joan i hem rebut l'estiu a Catalunya gaudint d'una revetlla amb coca de postres. I ara, el 29 de juny, toca celebrar Sant Pere, també amb revetlles a molts punts de país i, com no podia ser d'altra manera, amb postres típiques per a l'ocasió. En aquest cas, la tradicional coca de Sant Pere, que podeu preparar a casa seguint aquesta recepta:

INGREDIENTS

  • 500 grams de farina de força
  • 70 grams de sucre
  • 3 grams de sal
  • 20 grams de llevat de forner
  • 75 grams de mantega freda tallada en daus
  • 2 ous
  • 140 grams de llet
  • 25 grams de licor d'anís
  • 25 grams d'aigua de tarongina
  • 1 gram de canyella en pols
  • Ratlladura d'una llimona i d'una taronja
  • Crema pastissera
  • Cireres confitades
  • Pinyons
  • Sucre per decorar

ELABORACIÓ:

  • Comencem per barrejar la farina, el sucre i la sal en un bol.
  • Dissolem el llevat a la llet i l'afegim al bol.
  • Treballem la massa (si tenim robot de cuina, millor), i anem afegint els ous, un a un.
  • Incorporem ara l'aigua de tarongina, l'anís, la canyella i les ratlladures de llimona i taronja.
  • Ho continuem elaborant uns minuts més, i afegim la mantega en daus.
  • Quan la massa es vegi llisa i brillant, ben homogènia, i ja no s'enganxi al bol, és que està a punt.
  • Tapem la massa amb film, i la deixem fermentar a temperatura ambient fins que sigui el doble.
  • Passat aquest temps, dividim la massa amb tantes coques com vulguem fer.
  • Agafarem cadascuna de les porcions de la massa i l'estirarem amb un corró sobre una superfície amb una mica d'oli. Li heu de donar forma de coca!
  • Quan estigui estirada, la deixeu reposar novament fins que dobli el seu volum.
  • Passat aquest temps, és el moment de decorar les coques.
  • La manera més tradicional és fent rombes amb la crema pastissera, i posant cireres confitades, sucre i pinyons.
  • També la podeu fer de fruites confitades com la de Sant Joan, o només amb sucre i pinyons, o bastonets d'ametlla. Això va a gustos!
  • Mentre les decorem, preescalfem el forn a 175 graus.
  • Quan les tinguem a punt, les coem al forn uns 20 minuts.
  • Quan tinguin un color daurat, ja estaran a punt.
  • Traieu-les del forn, i deixeu-les refredar.

I ja la podeu gaudir per Sant Pere!

Més informació
 
Destaquem