Cuinem bacallà a la catalana

El bacallà és el producte estrella d'aquesta època de l'any

Seguim amb la cuina de temporada, i aquesta època és temps de bacallà, el producte estrella de la Quaresma (segons la tradició cristiana). Hi ha mil maneres de cuinar-lo, i de totes està boníssim, però avui us proposem preparar bacallà a la catalana. Un plat per menjar calent que farà les delícies dels qui segueu a la taula.

INGREDIENTS:

  • 500 grams de llom de bacallà dessalat
  • 500 grams de patata
  • 250 grams de pèsols
  • 2 carxofes
  • 2 cebes
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 ous durs
  • 2 fulles de llorer
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Vi blanc
  • Sal
  • Picada amb 2 grans d'all, safrà i julivert fresc

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar els ingredients. Primer, pelem, netegem i escapcem les patates.
  • Netegem les carxofes, i ens quedem amb el cor i les fulles més tendres. Les tallem a quarts.
  • Tallem la ceba a dauets petits.
  • Bullim els ous, els pelem i reservem.
  • Ara, enfarinem els lloms de bacallà i els fregim en una paella amb oli d'oliva.
  • Reservem els talls de bacallà, i en el mateix li fregim les carxofes. Quan estiguin cuites, les reservem.
  • Colem l'oli, i n'aprofitem una part per fer el sofregit.
  • Posem primer la ceba i deixem que agafi color.
  • Afegim les fulles de llorer, i els tomàquets tallats a quarts.
  • Incorporem també un raig de vi blanc.
  • Tapem la cassola i ho deixem coure deu minuts a foc lent.
  • Afegim llavors dos gots d'aigua ben calenta i les patates escapçades.
  • Ho barregem tot bé, i ho deixem coure uns 15 minuts.
  • Ara, afegim el bacallà, les carxofes i els pèsols.
  • Corregim de sal, ho tapem, i ho deixem coure tot junt 15 minuts.
  • Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegim els ous durs tallats per la meitat i la picada que teníem preparada.
  • I passat aquests darrers cinc minuts, ja ho tindrem a punt per menjar.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem