A la tardor, els bolets són uns dels grans protagonistes a la cuina catalana. N'hi ha per a tots els gustos, i es poden cuinar de múltiples maneres, amb receptes des de les més senzilles fins a les més elaborades.
Avui, el protagonista de la nostra recepta és el camagroc, un bolet molt preuat, no només a casa nostra, sinó a tota la península, que no es corca mai i que és molt fàcil de conservar. Un bolet de tardor que es pot trobar des d'inicis de setembre i fins que arribin les glaçades hivernals, principalment al pre-Pirineu i Catalunya central, entre altres.
Preparem doncs, ànec amb camagrocs.
INGREDIENTS:
- 1 ànec
- 250 grams de camagrocs
- 1 ceba mitjana
- 3 alls
- 1 pebrot vermell
- 150 grams de tomàquet ratllat
- Sal i oli
- Llorer, farigola i nou moscada
- Julivert
- 1 copa conyac
- 750 cl d'aigua
ELABORACIÓ:
- En una cassola, sofregim l'ànec fet a trossos amb una mica d'oli d'oliva.
- Afegim a l'ànec la ceba tallada, els alls laminats, el pebrot tallat a tires, el llorer, la farigola, i una mica de nou moscada, i ho sofregim amb el mateix oli.
- Quan el sofregit estigui tou, afegim el conyac.
- Deixem evaporar l'alcohol i incorporem el tomàquet ratllat. Ho deixem coure tot junt entre 5 i 10 minuts.
- Afegim l'aigua, i ho deixem coure tot junt, a foc lent, durant dues hores.
- Quan faltin uns deu minuts per estar cuit, afegim els camagrocs, prèviament sofregits.
- Quan l'ànec estigui tendre, ja ho tenim a punt per servir.
Bon profit!