És temps de calçots i calçotades a Catalunya, i són moltes les persones que gaudeixen d'aquesta tradició gastronòmica a casa nostra.
Tot i que molts acompanyen els calçots amb la tradicional salsa romesco, la salsa que veritablement acompanya aquest àpat és la salsa per a calçots. Compartim una de les receptes per a elaborar-la a casa i triomfar en totes les teves calçotades!
INGREDIENTS:
- 4 nyores torrades
- 50 grams d'avellanes torrades
- 100 grams d'ametlles torrades
- 4 tomàquets madurs
- 4 branques de Julivert
- 1 cabeça d'alls
- Sal
- 200 cl. d'oli d'oliva arbequina
ELABORACIÓ:
- Netegem bé totes les verdures i traiem les llavors de les nyores.
- Escalivem, a la brasa o al forn, els tomàquets, els alls i les nyores.
- Un cop cuits, pelem els alls i els tomàquets, i ho tallem a trossos petits, alhora que esmicolem les nyores.
- En un morter, posem una mica de sal i piquem les ametlles i les avellanes.
- Afegim els alls, ho piquem, i després afegim les nyores i els tomàquets.
- Per acabar, afegim el julivert, i ho piquem tot junt.
- Ara, anem afegint l'oli a poc a poc sense deixar de remenar perquè lligui la salsa.
- Quan tingui la textura desitjada, ja la tenim a punt per gaudir-la amb els calçots!