Quan falta poc per celebrar Nadal, és hora d'anar pensant en el menú que posarem a taula en els àpats familiars i amb amics en unes dates tan assenyalades. Evidentment, tota opció és bona, però la cuina catalana disposa d'un ampli ventall de possibilitats i plats tradicionals que no poden faltar per Nadal.
Plats com la sopa de galets i carn d'olla, el pollastre de Nadal al forn, o els canelons per Sant Esteve, són tot un clàssic, però hi ha moltes més opcions.
Us anem fent propostes perquè trobeu la vostra millor opció per a l'àpat nadalenc.
Avui fem una proposta vegetariana (o no tant), per a que tingueu on triar. Fem Canelons amb verdures.
INGREDIENTS:
- 16 làmines de canelons
- Verdures variades (les que més us agradin)
- 1 fulla de llorer
- 1 pastilla de brou
- Tonyina i ou dur (opcional)
- Beixamel
- 200 grams formatge ratllat
- Sal i oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar i pelar les verdures. Podeu posar patata, pastanaga, pèsols, carabassó, mongeta verda, pebrot vermell, xampinyons...
- Talleu-les a trossos petits i bulliu-les amb aigua i sal.
- Les escorrem bé, i les reservem.
- Ara, preparem les làmines de caneló bullint-les (el temps indicat en l'envàs) amb aigua i sal o una pastilla de brou, i una fulla de llorer.
- Refredeu-les amb aigua freda, i poseu-les a sobre d'un drap de cuina.
- Agafem les verdures, i si no volem l'opció vegetariana, podem afegir tonyina i ou dur, i barrejar-ho bé.
- Ara, anem enrotllant els canelons farcint-los amb la barreja de verdures.
- Els anem col·locant en una safata de forn.
- Quan estiguin tots fets, preparem una beixamel i la posem per sobre.
- Afegim formatge ratllat.
- I els gratinem uns minuts al forn fins que estiguin rossos.
Bon profit!