Cuina de Nadal: Canelons amb verdures

Si voleu optar per un plat vegetarià per Nadal, hi ha múltiples opcions

Quan falta poc per celebrar Nadal, és hora d'anar pensant en el menú que posarem a taula en els àpats familiars i amb amics en unes dates tan assenyalades. Evidentment, tota opció és bona, però la cuina catalana disposa d'un ampli ventall de possibilitats i plats tradicionals que no poden faltar per Nadal.

Plats com la sopa de galets i carn d'olla, el pollastre de Nadal al forn, o els canelons per Sant Esteve, són tot un clàssic, però hi ha moltes més opcions.

Us anem fent propostes perquè trobeu la vostra millor opció per a l'àpat nadalenc.

Avui fem una proposta vegetariana (o no tant), per a que tingueu on triar. Fem Canelons amb verdures.

INGREDIENTS:

  • 16 làmines de canelons
  • Verdures variades (les que més us agradin)
  • 1 fulla de llorer
  • 1 pastilla de brou
  • Tonyina i ou dur (opcional)
  • Beixamel
  • 200 grams formatge ratllat
  • Sal i oli d'oliva

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar i pelar les verdures. Podeu posar patata, pastanaga, pèsols, carabassó, mongeta verda, pebrot vermell, xampinyons...
  • Talleu-les a trossos petits i bulliu-les amb aigua i sal.
  • Les escorrem bé, i les reservem.
  • Ara, preparem les làmines de caneló bullint-les (el temps indicat en l'envàs) amb aigua i sal o una pastilla de brou, i una fulla de llorer.
  • Refredeu-les amb aigua freda, i poseu-les a sobre d'un drap de cuina.
  • Agafem les verdures, i si no volem l'opció vegetariana, podem afegir tonyina i ou dur, i barrejar-ho bé.
  • Ara, anem enrotllant els canelons farcint-los amb la barreja de verdures.
  • Els anem col·locant en una safata de forn.
  • Quan estiguin tots fets, preparem una beixamel i la posem per sobre.
  • Afegim formatge ratllat.
  • I els gratinem uns minuts al forn fins que estiguin rossos.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem