A qui no li agraden les croquetes? Són un clàssic a taula, elaborades amb tants ingredients com pugueu imaginar. Però aprofitant el moment de l'any que és, i que el producte estrella d'aquests dies és el bacallà, avui us expliquem com fer unes boníssimes croquetes de bacallà casolanes.
INGREDIENTS:
- Mig quilo de bacallà dessalat
- 70 grams de farina
- 70 grams de mantega
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 30 grams de julivert picat
- Mig litre de llet
- Mig litre de crema de llet
- Oli d'oliva
- 1 ou, farina i pa ratllat per arrebossar
ELABORACIÓ:
- Comencem per picar la ceba i els alls, i ho sofregim en una paella amb mantega i un raig d'oli.
- Esqueixem el bacallà i l'afegim a la paella.
- Afegim també el julivert picat.
- Ho coem tot junt fins que hagi deixat anar tota l'aigua.
- Ara, afegim la farina i ho deixem coure uns segons perquè es desfacin els grumolls.
- Escalfem la llet i la crema de llet, i ho afegim a la barreja.
- Ho deixem coure tot 10 minuts a foc lent.
- Passat aquest temps, posem la barreja en un bol i ho triturem.
- Posem la pasta (que ha hagut de quedar ben homogènia) en una paella antiadherent, i ho anem remenant fins que deixi d'enganxar-se la pasta a la paella.
- Reservem la pasta fins que es refredi.
- Ara és el moment de començar a fer les croquetes.
- Fem les boles, els donem forma de croqueta, les passem per la farina, després per l'ou batut, i després pel pa ratllat.
- Fregim les croquetes amb molt oli calent.
I ja les tenim a punt per menjar!