Els cigrons són un aliment present a moltes llars, i una de les bases d'una alimentació sana i equilibrada. Els seus beneficis són múltiples. Entre ells, destaca el seu alt nivell de lectina, un tipus de grassa que contribueix a regular els nivells de colesterol i triglicèrids. A més a més, són fonts d'àcids grassos essencials com el linoleic (omega 6), i contenen una gran quantitat de fibra, potassi, vitamina C i B6, que el converteixen en un aliment que redueix el risc de malalties cardiovasculars.
Hi ha moltes maneres de cuinar-los. Amb el fred, una bona opció és fer cigrons estofats.
INGREDIENTS:
600 grams de cigrons crus
1 ceba
4 tomates madures
4 ous durs
Oli i sal
Per la picada:
2 grans d'all
25 g d'ametlles torrades
Uns brins de safrà
Julivert
Sal
Pebre
PREPARACIÓ:
Cal posar els cigrons en remull, en aigua tèbia, 12 hores abans de cuinar-los.
Escorre'ls i posar-los amb aigua bullent, a foc viu i amb l'olla tapada, durant dues hores.
Talleu la ceba fina i sofregiu-la en una cassola amb oli.
Quan es comenci a daurar, afegiu els tomàquets ratllats, deixeu coure uns minuts i afegiu els cigrons amb un cullerot de l'aigua de bullir-los. Coure a foc lent.
En un morter, feu la picada amb les ametlles, els grans d'all, sal, safrà i julivert.
Afegiu la picada a la cassola, i deixeu-ho un moment al foc.
Serviu calent amb els ous durs trossejats per sobre.