Arriba l'Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, i a més de gaudir dels actes que es fan arreu del país, no ens podem oblidar de fer un bon àpat de festa. I quina millor manera d'acabar-lo que amb unes postres ben especials?
Avui compartim la recepta per a fer un pastís que faci que la celebració sigui rodona.
INGREDIENTS:
- Pa de pessic
- Brandi (conyac)
- Melmelada de préssec
- Crema pastissera
- Gelatina de poma i colorant vermell
- Sucre de bany
- Ametlla crocant
ELABORACIÓ:
- El dia abans de fer el pastís, preparem de la crema pastissera i el sucre de bany. Podeu trobar les receptes per internet (o comprar-ho ja fet).
- A l'hora de fer el pastís, començarem per fer el pa de pessic (que també el podeu comprar fet si ho preferiu).
Però si opteu per fer-lo vosaltres mateixos, cal seguir aquests passos:
- En un bol, barregem 150 grams de sucre i 50 mil·lilitres d'oli d'oliva.
- Afegim al bol 300 grams de farina, un polsim de sal, un polsim de canyella i 1 sobre de llevat.
- Incorporem també 4 rovells d'ou.
- Batem les clares d'ou al punt de neu i les afegim al final de la barreja.
- En un motlle de forn untat de mantega, aboquem la barreja resultant.
- Enfornem a 180 graus durant uns 30 minuts.
- Quan estigui cuit, deixem refredar, desemmotllem, i el podem tallar amb la forma que més ens agradi, com un escut, o triar un motlle amb la forma que vulguem.
Mentre es refreda, prepararem les quatre barres de la senyera, amb gelatina de poma, i colorant de color vermell:
- En un bol, posem a escalfar a foc lent gelatina de poma.
- Quan arrenqui el bull, la deixarem bullir uns 30 segons i pararem el foc.
- Afegim una punteta de colorant vermell, remenem, i l'escampem sobre una safa amb paper antiadherent fent una capa ben fina i uniforme.
- Quan s'hagi refredat, tallarem les quatre barres de la senyera.
I ja podem muntar el pastís!
- Comencem per obrir per la meitat el pa de pessic i el banyarem amb una barreja d'almívar i brandi.
- El farcirem amb melmelada de préssec (també el podem farcir de trufa i nata, o d'allò que més ens agradi).
- Tapem el pastís, i el cobrim de crema pastissera, també pels costats.
- Cobrim les vores del pastís amb ametlla crocant.
- I decorem la part superior del pastís amb les quatre barres de la senyera que ja teníem preparades.
- El pastís ja està llest, i el podem guardar a la nevera fins a l'hora de gaudir-lo.
Bona Diada!