La cuina del Pla d'Urgell es caracteritza per l'aprofitament dels productes de la terra. Un dels plats més emblemàtics i populars de la zona és la cassola de tros, un plat sorgit dels pagesos que passaven el dia al camp. És per aquest motiu, que cada zona té la seva recepta, que fins i tot pot variar de cuiner a cuiner.
Així es prepara.
INGREDIENTS:
- Porc, costella, botifarra, llonganissa i llom.
- 1/2 kg de caragols nets.
- 2 cebes mitjanes.
- 3 tomàquets mitjans.
- 2 albergínies morades.
- 2 pebrots vermells.
- 1 kg de patates.
- Un grapat d'espinacs.
- 4 alls.
- Oli, sal, pebre i farigola.
ELABORACIÓ:
- Posar els trossos de carn amb oli en una cassola de terrissa.
- Afegiu les patates, pebrots, ceba, albergínies, els tomàquets, els alls i els espinacs tallat tot a daus, amb dos cullerots d'aigua un una mica de sal.
- Poseu-hi els caragols i una branqueta de farigola.
- Coeu a foc lent amb la cassola tapada.
- Deixar-ho coure una mitja hora, fins que les verdures estiguin fetes, i ja estarà llest per menjar!
- S'hi poden fer diferents variants, afegint faves, bledes, conill, pollastre... i també posant-hi llorer o vi ranci, per exemple.