La cuina al Pirineu de Lleida és rica i variada. Però de segur que pensant-hi, a tots ens venen al cap les receptes elaborades amb caragols. Aprèn a cuinar-los amb salsa.
INGREDIENTS:
- 1,5?kg de caragols nets
- 75 gr. de pernil I 75 gr. de xoriço a dauets molt petits
- 1 ceba
- 2 cullerades de salsa de tomàquet casolana
- 3 grans d'all
- 1 llesca de pa sec
- 20 ametlles torrades
- 1 bitxo
- julivert fresc picat
- 1 fulla de llorer
- pebre vermell dolç
- vi ranci
- oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Pica la llesca de pa torrada amb els grans d'all, les ametlles i el julivert.
- En una cassola de fang amb oli, fregeix la ceba tallada ben petita.
- Incorpora-li el xoriço i el pernil, i cou durant 3 minuts.
- Afegeix el pebre vermell remenant ràpidament.
- Aboca el vi i deixa'l evaporar.
- Afegeix el tomàquet i mescla'l.
- Afegeix els caragols, el bitxo i el llorer a la cassola. Barreja-ho tot amb cura.
- Afegeix aigua fins a cobrir els caragols i deixa coure a foc lent 45 minuts.
- Afegeix la picada i deixa-ho coure 15 minuts més.
- A punt per servir!