Per a moltes persones, ara és el moment de gaudir de les calçotades. Però si no us podeu desplaçar, o simplement us ve de gust gaudir d'aquest àpat un dia estant a casa, tot seguit compartim una recepta perquè prepareu uns calçots amb salsa romesco boníssims.
Preneu nota.
INGREDIENTS:
- Calçots
- Sal i pebre negre
- Oli d'oliva verge extra
Salsa Romesco:
- 2 nyores
- 50 grams d'ametlles fregides
- 1 llesca de pa fregit
- 1 bitxo petit
- 2 grans d'all pelats
- 150 grams de tomàquet triturat
- 100 grams de pebrot vermell
- 180 grams d'oli d'oliva verge extra
- 20 grams de vinagre
ELABORACIÓ:
- Començarem per fer la salsa romesco.
- Triturem amb la batedora la polpa de les nyores sense llavors, les ametlles, la llesca de pa i el bitxo durant 10 segons. Ho reservem.
- Triturem ara 30 grams d'oli i els grans d'all.
- En una paella, sofregim la barreja d'all i oli amb el tomàquet triturat.
- Afegim el vinagre, el pebrot, i la barreja amb les nyores que havíem preparat al principi, i salpebrem.
- Ho triturem tot junt. Quan estigui ben barrejat, anem afegint l'oli restant a poc a poc.
- Quan estigui ben lligada la salsa, la reservem.
- Ara, preparem els calçots.
- Els netegem, els tallem part de les fulles, i els traiem l'arrel mentre preescalfem el forn a 200 graus.
- Els col·loquem sobre la reixa del forn, amb una safata sota perquè no caigui l'aigua.
- Posem la safata al forn i els coem durant uns 15 minuts amb aire i calor a baix i a dalt.
Quan estiguin cuits, ja els podem servir amb la salsa romesco. Bon profit!