Fem bacallà amb samfaina

El bacallà és un dels productes estrella de la Quaresma

Temps de Quaresma és temps de bacallà. Un peix blanc que, no solament és boníssim, sinó que té un valor nutritiu excepcional. Això es deu al fet que conté una elevada quantitat de proteïnes de gran valor biològic i menys d'un 3% de greix.

Per gaudir-ne a la taula, avui preparem bacallà amb samfaina.

INGREDIENTS:

  • 4 talls de morro de bacallà dessalat
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebrot vermell
  • Albergínia
  • Carabassó
  • Ceba
  • Tomàquet
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar la samfaina. Tallem la ceba a daus i la posem a sofregir en una cassola.
  • Tallem el pebrot, l'albergínia i el carabassó també a daus, i els afegim a la cassola quan la ceba comenci a estar daurada.
  • Tallem a dauets el tomàquet, i quan la resta de verdures hagin fet "xup-xup", l'afegim i ho deixem coure tot junt. Salpebrem al gust.
  • Quan estigui cuit, ho reservem.
  • Ara, preparem el bacallà. L'assequem amb un drap i l'enfarinem.
  • El fregim en una paella amb oli d'oliva. El reservem.
  • En una cassola, posem un raig de l'oli de fregir el bacallà i la samfaina que teníem preparada. Ho deixem coure uns minuts, i afegim el bacallà fregit.
  • Deixem que es cogui tot junt uns 3 minuts, apaguem el foc i ho deixem reposar un moment.

Ja el tenim a punt per menjar!

Més informació
 
Destaquem