La gastronomia típica del Solsonès gira al voltant dels productes carnis elaborats amb carn de porc i tripa natural, productes purament artesanals elaborats amb llet pasteuritzada de vaca, ovella i cabra, i la patata de consum amb un sabor i unes qualitats culinàries que la diferencien de les patates d'altres indrets del municipi d'Odèn. Tot plegat, sense oblidar el producte natural dels boscos del Solsonès, tractat de forma artesanal.
Descobrim com s'elabora un dels plats típics de la zona, el bacallà amb panses i truita de farina.
INGREDIENTS:
800 g de bacallà dessalat
2 cebes
4 tomàquets madurs
2 grans d'all
Julivert
80 g de panses
2 ous durs
2 ous
Farina, sal, pebre, oli i aigua
Per fer la picada: Safrà, un grapat d'ametlles, 1 llesca de pa fregit i 2 grans d'all

PREPARACIÓ
Fregir el bacallà enfarinat i reservar.
En el mateix oli, sofregir la ceba, l'all, el tomàquet i el julivert.
A mig coure incorporeu-hi les panses remullades i la picada.
Un cop cuit, afegir el bacallà, un raig d'aigua i els ous durs partits.
Coure-ho tot junt 5 minuts a foc baix.
Feu una truita amb trampa rodona amb els ous, la farina, aigua, sal i pebre.
Poseu la truita sobre el bacallà, i coure-ho dos minuts més.
La truita es pot posar a trossos abans d'afegir el bacallà, fer-la amb blat de moro, o sense ous, amb bacallà, panses i farina.