En plena època de calçots, les calçotades s'estenen arreu del país. Els protagonistes, com no pot ser d'altra manera, són els calçots, però a taula no pot faltar una bona salsa Romesco per acompanyar-los.
T'expliquem com preparar-la amb una recepta fàcil i senzilla amb la qual triomfaràs a totes les calçotades.
INGREDIENTS:
- 3 nyores
- 150 g d'ametlles torrades i pelades
- 125 g d'avellanes torrades i pelades
- 2 llesques de pa torrat
- 1/2 bitxo
- 1 cabeça d'alls escalivats
- 5 tomàquets madurs escalivats
- sal
- pebre negre i pebre vermell
- oli d'oliva verge extra
- vinagre
ELABORACIÓ
- Deixeu les nyores a remull amb aigua tèbia durant mitja hora.
- En un morter, poseu el bitxo, les ametlles, les avellanes, el pa torrat, els alls pelats i els tomàquets i piqueu-ho bé.
- Incorporeu la polpa de les nyores, i torneu a picar.
- Afegiu oli i vinagre, i remeneu bé amb la mà de morter.
- Afegiu sal al gust.
- I a punt per degustar-la!