Les mesures de contenció contra el coronavirus han fet que ens haguem de quedar a casa per la seguretat de tots i totes. Un confinament que fa que s'aguditzi l'enginy per poder passar de la millor manera les hores a casa. Sobretot, si tenim nens i nenes a càrrec nostre, ja que cal buscar maneres perquè s'entretinguin.
Avui us proposem passar una estona a la cuina per fer senzilles receptes de pastissos amb ells. Això sí, heu de treballar en equip, i els petits, fer cas de les recomanacions dels adults!
Pastís de taronja
PASTÍS DE TARONJA
Ingredients:
- 1 taronja sencera amb pell
- 1 taronja per fer-ne suc
- 1 got d'oli de gira-sol
- 2 ous mitjans
- 1 clara d'ou
- 200 grams de sucre
- 200 grams de farina
- 25 grams de llevat
Elaboració:
- Renteu la taronja que teniu sencera i feu-la a trossos grans.
- Espremeu l'altra taronja.
- Bateu el suc amb la taronja feta a trossos i reserveu-ho.
- Bateu en un vol els ous i afegiu el sucre.
- Afegiu a la barreja el puré que heu fet amb la taronja.
- Afegiu, quan estigui ben batut, l'oli.
- Aneu incorporant la farina i batent a poc a poc, i també el llevat.
- Poseu la barreja en un motlle de forn.
- Enforneu a 180 graus amb el forn preescalfat durant uns 35 minuts.
- Un cop cuit, deixeu refredar, i ja estarà llest per menjar!
Pastís de poma
PASTÍ DE POMA I CANYELLA
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- 1 sobre flam
- 2 pomes grans
- Canyella en pols
- Sucre morè
- Melmelada
Elaboració:
- Poseu a escalfar el forn al màxim
- Talleu la poma en grills, i reserveu-los en un vol amb una mica de sucre morè i canyella.
- Enceneu el forn al màxim.
- Estireu la massa de pasta de full i punxeu-la amb una forquilla. Després feu un plec a tot el voltant de la pasta.
- Espolseu una mica de canyella en pols a sobre de la massa.
- Poseu la crema que haureu preparat prèviament i, a sobre, els grills de poma.
- Barregeu el suc que ha quedat al vol de la poma amb una mica de melmelada i pinteu el contorn del pastís.
- Coeu el pastís al forn uns 25 o 30 minuts a 200 graus.
- Un cop cuit, pinteu el pastís amb melmelada.
- A gaudir-ne!
Pastís de formatge i llimona
PASTÍS DE FORMATGE I LLIMONA
Ingredients:
- 3 iogurts de llimona
- 200 grams de formatge crema
- La ratlladura d'una llimona
- 3 ous
- 3 cullerades de Maizena
- 6 cullerades de sucre
Elaboració:
- Bateu molt bé els ous en un vol.
- Afegir la resta d'ingredients batent-ho molt bé fins que quedi una massa homogènia.
- Poseu la barreja en un motlle per a forn.
- Enforneu el pastís entre 35 i 40 minuts.
- Un cop cuit, deixeu-lo refreda sobre una reixa.
- Desmotllar, i a gaudir-ne!