La festa del "Posa't la gorra!", que té per objectiu donar a conèixer la realitat al voltant dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, repeteix per segon any consecutiu la ubicació al Poble Espanyol en la seva 23a edició. Una festa que se celebra el diumenge, 3 de desembre, de 10 a 14 hores, i per accedir-hi només cal tenir la nova gorra que es vendrà través de la web afanoc.org, o el mateix dia a taquilles.
Per dinamitzar l'escenari es comptarà amb l'actriu i guionista, Elisenda Pineda, acompanyada pel cantant de trap català, Lildami. Es podrà gaudir de l'actuació del grup BETA, i d'algunes de les veus més eufòriques de la segona edició de TV3.
Enguany, es disposarà de la participació exclusiva d'en Titó, un dels personatges de SX3 més aclamats pel públic infantil. Ara bé, el moment més important de la festa esdevindrà amb la lectura del manifest a càrrec de joves i infants que han viscut la realitat de la malaltia, acompanyats de la junta de l'AFANOC i els representants institucionals.
Gorra Tarsila
La gorra de la festa
L'artista brasilera, Tarsila Schubert, s'ha encarregat de dissenyar la gorra que es vendrà per 8€. La seva inspiració prové del seu bagatge multicultural, que és l'essència de la seva producció. A la gorra hi predomina el verd, incorporant sanefes de color negre, taronja, rosa, verd i blanc. A més, al frontal hi apareix un ull amb els mateixos tons de les sanefes. Un ull que és l'expressió de l'atenció, la cura i l'acompanyament ferm i continuat, necessari al llarg del procés del càncer infantil.
Un missatge profund que posa en relleu aquesta mirada amable i positiva, que és la característica principal de l'AFANOC, una mirada que va més enllà del que es veu aparentment.
- Una mirada més àmplia que traspassa el que es veu a primer cop de vista i, en el nostre cas, ens fa anar més enllà de la duresa del diagnòstic de càncer, en un fill o filla.
- Una mirada que tracta a l'infant des de les seves necessitats com a nen/a i no com a pacient o malalt, i fa que continuï gaudint de la seva etapa vital, tot i la malaltia.
- La mirada que no es queda en les aparences, la mirada que va, i veu més enllà.
Posa't la gorra!
L'objectiu de la campanya és donar a conèixer la realitat al voltant dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. I també recaptar fons amb la finalitat de mantenir els serveis que l'AFANOC ofereix gratuïtament per millorar les seves condicions a l'hospital, donant suport psicosocial, i per mantenir La Casa dels Xuklis, un recurs temporal per a les famílies que s'han de desplaçar perquè els seus fills i filles rebin tractament als hospitals de referència.
Posa't la Gorra!, pels infants i adolescents amb càncer... i mira més enllà!