És el torn de Les Santes!

Mataró es vesteix de gala per celebrar la Festa Major amb la cultura popular per bandera

Si visiteu Mataró aquests dies, ja se sent olor de Festa Major, i és que u any més, al mes de juliol, arriben Les Santes, la Festa Major del municipi. Del 25 al 29 de juliol, la capital del Maresme es transforma per viure aquesta festa tan emblemàtica del municipi, i ja des del dia 19, es pot gaudir d'actes per a totes les edats.

Com sempre, la gran protagonista de la festa aquest 2023 és la cultura popular. Els actes centrals arriben dia 25, amb la Crida i la Nit Boja, el 26, dedicat als més petits de casa amb la Tarda Guillada, el 27, dia de les Santes, i el 29, amb l'Anem a tancar i l'Espetec Final. Uns actes que cada any apleguen milers de persones, i que han fet de la festa, una de les més multitudinàries de Catalunya.

Centrant-nos en el 27 de juliol , el dia de les santes patrones el municipi, comptarà amb l'estructura tradicional del dia, amb les tradicionals Matinades, l'Anada a Ofici, la Desfilada i la Passada, i acabarà amb el tradicional Castell de focs.

Tampoc faltarà la música, amb noms com els locals The Tyets, el grup català de l'any, o Hotel Cochambre, ni els grans actes com la Diada Castellera, les sardanes, o les Havaneres amb rom cremat.

Arriben Les Santes! FOTO Xarxanet

Arriben Les Santes! FOTO Xarxanet

Canvis en l'edició d'enguany

Aquest any, el programa de Les Santes es veu modificat per diferents factors. La tradicional actuació castellera amb la participació de tres de les grans colles del país: els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, se celebrava dia 22, i no diumenge abans de la diada de Les Santes, com és tradició, per la coincidència amb les eleccions generals. El mateix passava amb l'Encesa, que passava a celebrar-se el mateix dissabte 22 de juliol.

Ja el dia 25, es farà l'Escapada a Negra Nit, que omplirà els carrers de la ciutat amb el foc de Les Diablesses, la Momerota i el Drac acompanyats de diferents colles de foc d'arreu del país: els Diables de La Llàntia i els Diables Atabalats de Cerdanyola de Mataró, els Diables de Tordera, els Diables Mansuets de Vilassar de Mar, els Diables banyuts de Llavaneres, La Serrallenca (Víbria de Tarragona) i la Lloba de la Madella de Bigues i Riells. Però la nit no acabarà, com és tradició, amb la Ruixada, que s'anul·la amb motiu de la sequera. En el seu lloc al Parc Central vell hi haurà la música de l'Orquestra Gira-sol, amb l'espectacle "Fins que surti el sol".

Consulteu tot el programa d'actes!

Més informació
 
Destaquem