Cada producte alimentari té el seu moment òptim per ser consumit durant l'any, i cada vegada són més les persones que opten no solament per consumir productes ecològics i de proximitat, sinó també productes de temporada.
Els principals avantatges de consumir productes de temporada són que el preu del producte és menor, i la qualitat més elevada. A més, el producte ve de més a prop, per tant més sostenible, ja que es requereixen menys recursos energètics per la producció i transport d'aquest producte. Igualment, en ser un producte fresc en òptimes condicions és millor per la nostra salut i conté més nutrients que ens afavoreixen.
Ara que estem al mes de setembre, destaquem alguns dels productes de temporada segons el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya:
Raïm
El raïm és una fruita de les més dolces, gràcies al seu contingut en hidrats de carboni senzills, és a dir, sucres. No obstant això, el seu consum és molt saludable i es recomana consumir-ne 3 racions al dia, com a mínim.
Tomàquet
El tomàquet és una de les hortalisses més ben valorades i acceptades, ja que el seu gust i color el fan un ingredient imprescindible en molts plats, preparacions i receptes. Té un contingut elevat de vitamina E i destaca també per l'aportació de licopè, un pigment vermell que té un elevat poder antioxidant.
Poma
Hi ha moltes varietats de poma. Com totes les fruites, és baixa en calories i conté fibra, sucres presents de manera natural, minerals i vitamines. La poma és una fruita molt fàcil de transportar i molt còmoda de menjar.
Pera
La pera és una fruita amb un gust molt suau i textures molt diferents segons la varietat. Com totes les fruites, la pera conté molta aigua, poques calories i força fibra. A més de vitamines i minerals, la pera també conté diversos compostos beneficiosos per a la salut.
Carabassó
És una hortalissa que destaca per ser una bona font de vitamina C i de provitamina A (betacarotens). Aporta poques calories i és de fàcil digestió. El seu consum contribueix a cobrir les necessitats de fibra, vitamines i minerals.