Una dotzena de llibres per triar aquest Sant Jordi
El 23 d'abril és el Dia del Llibre, i hi ha propostes per a tots els gustos
Celebrem Sant Jordi, i celebrem el Dia del Llibre aquest dissabte, 23 d'abril. Una jornada única que omple cada racó de Catalunya de roses i llibres. I per si no sabeu per on començar a triar, us recomanem 12 llibres que no deixen indiferents. Ara bé, n'hi ha moltíssims més! No deixeu de buscar el que més us encaixi per gaudir de la lectura!
'Benvolguda', d'Empar Moliner (Columna edicions, 2022)
Premi Ramon Llull. La història d'una dona de cinquanta anys que sap que el seu marit li farà el salt malgrat que ell encara ni ho ensumi. Un espectacle.
'Quan s'esborren les paraules', de Rafel Nadal (Columna Edicions)
Deu anys després de la publicació de Quan érem feliços, Rafel Nadal torna a posar la seva mirada literària sobre la memòria, el pas del temps i les noves generacions en aquest llibre íntim i delicat amb el qual tanca la saga familiar més venuda de la literatura catalana.
'Les altres mares', de Laia Aguilar (Columna Edicions)
A Les altres mares Laia Aguilar, amb la seva prosa lúcida i transparent, es desplega sense concessions en un relat enlluernador de tres dones, «les altres mares, les no mares, les incompreses», que malgrat tot no perdran mai l'esperança.
'La Vall de la Llum', de Toni Cruanyes (Destino, 2022)
Premi Josep Pla 2022. Toni Cruanyes s'allunya de la seva faceta més periodística per oferir-nos un retrat íntim, lúcid i precís. La Vall de la Llum, un poble de canyes, vent i fang, es desperta a la modernitat a través de les vivències amb què una família pagesa s'obre pas en un món que es transforma molt de pressa. Un relat verídic però escrit com una novel·la, amb un alt contingut dramàtic i evocador.
'Distòcia', de Pilar Codony (L'Altra Editorial, 2022)
Premi Documenta. Els animals de la Goja tenen noms. Balzac, Chavela, Ginzburg... Ella és una grangera jove que cuida les bèsties com si fossin família, acompanyada de la Montse i en Lamine. Com la Goja, Pilar Codony és veterinària i viu, després de voltar mig món, al lloc on va nàixer, el Pla de l'Estany.
'El temple dels pobres', d'Alfred Bosch (Columna Edicions)
Amb aquesta emocionant novel·la, Alfred Bosch relata unes vides lligades a un dels monuments més importants de Catalunya, retrata la figura de Gaudí i fa un repàs profund i colpidor de la història del nostre país i de les seves conseqüències en les vides de les persones.
'Ningú sap que soc aquí', d'Agnès Marquès (Columna Edicions)
Amors i amistats imperfectes, música, sexe, drogues i un secret conformen un relat intens, aparentment quotidià però alhora profund, que ens sacseja.
'Morir-ne disset', de Sergi Belbel (Proa, 2022)
Premi Sant Jordi de novel·la. La història d'un assassí en sèrie de pares no catalans que fa un punyent retrat de la nostra societat.
'Amor a l'art', de Tània Juste (Columna, 2021)
Premi Prudenci Bertrana. Durant el buidatge d'un pis d'un important col·leccionista d'art, d'origen austríac, l'Olivia descobreix l'autoretrat de la Valèria Sans, una pintora d'avantguarda desconeguda que va viure al Montparnasse dels anys vint i es va relacionar amb els grans artistes del moment. La seva mort prematura i el fet de ser una dona la van enterrar en l'oblit. Aquest descobriment representarà un mirall edificant i una gran motivació per a la trajectòria vital de l'Olivia, que quedarà marcada per sempre.
'El món que ens espera', d'Oriol Mitjà (Columna Edicions)
El doctor Oriol Mitjà fa la predicció del món que ens espera i proposa els canvis que cal implementar des d'ara mateix perquè el futur sigui més esperançador.
'Elles competeixen', d'Anna Ballbona (Ara Llibres, 2022)
Un homenatge a les dones que han elevat l'esport femení a la categoria de fenomen social. Per 'Elles competeixen' hi passen Laia Palau, Núria Picas, Alèxia Putellas i companyia. Heroïnes de la Catalunya d'avui.
'Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater', de Jordi Amat (Edicions 62)
Escrit com un vibrant relat de no-ficció, des de la veracitat i el rigor, i atenent als fets contrastats amb tota mena de documents i cartes, Jordi Amat va més enllà del mite i ens redefineix les angoixes i els dies d'un personatge fascinadorament complex. Per primer cop una biografia autèntica d'una de les figures més atractives de la cultura de la segona meitat del segle XX. El retrat més complet de Gabriel Ferrater.