5 curiositats de la Coca de Sant Joan
La coca de Sant Joan es menja tradicionalment durant la revetlla, la nit del 23 de juny
La nit de Sant Joan no pot faltar a taula una bona coca de Sant Joan, una de les postres més típiques de Catalunya, fetes a base de brioix, crema i fruites confitades. Tant si la prepareu a casa seguint aquesta senzilla recepta, com si la compreu a un dels forns o pastisseries que les posen a la vostra disposició, hi ha un seguit de curiositats que potser no sabieu:
- Abans es menjava amb vi dolç o ranci, tradició que, en molts casos, encara es manté, però el cava va guanyant protagonisme.
- Té una mida estàndar, el doble de llarg que no d'ample i amb les vores arrodonides.
- La fruita confitada més habitual per guarnir-la són les cireres, les rodanxes de taronja i els trossets de meló, amb el seu carcaterístic color verd.
- A pagès es creia que la coca s'havia de consumir a l'exterior, perquè menjar-la a dins de casa portava mala sort.
- Només a la ciutat de Barcelona, cada any se n'acostumen a vendre unes 900.000 unitats.
Més informació