RECEPTA
Truita amb suc
Catalunyamagrada.cat
L'oferta gastronòmica del Priorat és molt variada. L'aprofitament dels productes de la zona, i els plats de cullera, són una bona opció si es visita la zona. Proposem l'elaboració d'un plat típic de la zona, la truita amb suc.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
4 ous de pagès
200 g de fesols del ganxet bullits
300 g d'espinacs tendres
2 cebes tendres
1 fulla de llorer
Brou de bullir els fesols
Romesco
Sal, pebre negre i oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ:
Sofregiu les cebes ben picades amb el llorer, l'oli i sal. Quan estigui ben rossa, afegiu els espinacs sense tija. Saltegeu.
Afegiu una mica de romesco i els fesols cuits, i rectifiqueu de sal i pebre.
Feu les truites batent els ous en un bol amb sal i pebre, i afegiu el sofregit ja fred.
Poseu la barreja en motlles de silicona i coeu al forn a 180° durant 15 minuts.
Per preparar la salsa:
Tritureu dues cullerades de fesols cuits.
Escalfeu el brou de bullir els fesols amb una cullerada de romesco i els fesols triturats. Deixeu coure un parell de minuts perquè espesseixi.
Poseu les truites a dins, i deixeu coure 20 minuts més amb la cassola tapada.
Serviu la truita en plats fondos amb salsa per sobre.