RECEPTA
Sopa de Galets farcits
Catalunyamagrada.cat
Són diversos els plats tradicionals que no poden faltar als àpats nadalencs. Entre ells, el tradicional plat de sopa de galets, amb carn d'olla. Aquest any, proposem fer-la amb galets farcits. Sorprèn els teus convidats!
INGREDIENTS PER AL CALDO:
1 cuixa de gallina
2 cuixes de pollastre
1 carcassa de pollastre
1 os de pernil
1 os de genoll de vedella
Verdura: 6 pastanagues, 1 porro tallat per la meitat, 1 tros d'api, 2 naps, 1 xirivia
Uns 3 litres d'aigua
S'hi pot afegir un pot de cigrons cuits.
Sal
INGREDIENTS PER ALS GALETS (Uns 80 per a 4 persones):
Galets grossos
300 g de carn picada
una mica de julivert picat
1/2 llesca de pa de motlle remullat en llet
1 ou
Sal

PREPARACIÓ DEL CALDO:
Posar la carn amb dos litres d'aigua en una olla gran. Quan comenci a bullir, afegir la resta de l'aigua. Coure a foc mitjà uns 45 minuts.
Afegir les verdures netes i la sal, i coure mitja hora més.
Posar els cigrons i coure mitja hora més.
Reservar el caldo. Es recomana fer-lo 24 hores abans i conservar-lo a la nevera, per desgreixar-lo.

PREPARACIÓ DELS GALETS:
Barrejar la carn picada amb la resta d'ingredients.
Farcir els galets amb l'ajuda d'una mànega o una bossa de plàstic amb un forat a la punta.
Escalfar el caldo. Quan bulli, posar els galets a dintre. Coure els minuts que s'indiquin en funció de la pasta.
Servir ben calent. Si es vol, es pot acompanyar de trossos de carn, cigrons i ou dur.