La salsa romesco acompanya els calçots

Cuina

Salsa Romesco: que no falti a les calçotades!

Els calçots són els protagonistes d'aquesta festa gastronòmica a Catalunya

Durant l'època hivernal a Catalunya, una de les tradicions gastronòmiques més esteses és gaudir de les calçotades. Uns àpats per fer en família o amb els amics en els quals els protagonistes són els calçots, i que normalment s'acompanyen amb carxofes i carn a la brasa. Però si hi ha un producte que no pot faltar a taula per menjar amb els calçots, aquest és la tradicional salsa que els acompanya: la salsa Romesco.

T'expliquem com preparar aquesta salsa deliciosa amb una recepta fàcil i senzilla amb la qual triomfaràs a totes les calçotades.

INGREDIENTS:

  • 3 nyores
  • 150 grams d'ametlles torrades i pelades
  • 125 grams d'avellanes torrades i pelades
  • 2 llesques de pa torrat
  • 1/2 bitxo
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • 5 tomàquets madurs escalivats
  • sal, pebre negre i pebre vermell
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre

ELABORACIÓ

  • Deixeu les nyores a remull amb aigua tèbia durant mitja hora.
  • En un morter, poseu el bitxo, les ametlles, les avellanes, el pa torrat, els alls pelats i els tomàquets i piqueu-ho bé.
  • Incorporeu la polpa de les nyores, i torneu a picar.
  • Afegiu oli i vinagre, i remeneu bé amb la mà de morter.
  • Afegiu sal al gust.

I ja la teniu a punt per degustar-la amb els vostres calçots!