Receptes de tardor: Sopa de moniato i espinacs
Preparem un plat de temporada, amb productes de casa
Ara que comencen a baixar les temperatures, vénen de gust plats de cullera. I hi ha moltes opcions més enllà de la típica sopa de fideus. Aprofitant els productes de temporada de la tardor, podem preparar sopes boníssimes. Avui preparem sopa de moniato i espinacs.
INGREDIENTS:
- 2 moniatos
- 2 tasses d'espinacs frescos
- 1 ceba
- 1 branca petita d'api
- Un trosset de pebrot vermell
- 800 ml de brou vegetal o aigua
- Sal, pebre negre i comí
- Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Comencem rentant i pelant el moniato. Després, el tallem a daus petits.
- Pelem també la ceba, i la fem a dauets. Fem també a dauets un tros petit de pebrot.
- L'api també el tallem a dauets un cop net.
- Tallem els espinacs ben nets.
- I a cuinar.
- Posem dues cullerades d'oli en una cassola gran, i quan estigui calent, ofeguem uns minuts la ceba.
- Quan comenci a canviar de color, afegim el moniato, l'api, el pebrot i comí.
- Ho remenem molt bé, tapem la cassola, i ho deixem ofegar uns 7 minuts.
- Passat aquest temps, salpebrem la barreja i afegim el brou (o l'aigua).
- Quan comenci a bullir, baixem el foc, i deixem que cogui fins que el moniato estigui tendre.
- Quan ja gairebé estigui cuit, afegim els espinacs que teníem reservats, i ho barregem tot.
I ja ho podem servir!