Pastissets de moniato

Cuina

Receptes de tardor: pastissets de moniato

Les postres típiques a Catalunya al mes d'octubre giren al voltant de la celebració de la Castanyada a finals de mes

El pastisset és una de les postres típiques de les Terres de l'Ebre, i si bé els tradicionals a Tortosa són els farcits de cabell d'àngel, també es poden elaborar amb confitura de moniato. Ara que ja estem al mes d'octubre, que un dels productes de temporada és el moniato, i que ja falta menys per celebrar la Castanyada (dia en el qual és típic menjar moniatos, a més de castanyes i panellets), us proposem innovar amb les postres i provar de fer aquesta recepta de pastissets de moniato, que farà les delícies de tots els comensals!

Us expliquem com preparar aquest boníssim plat per gaudir d'unes postres exquisides!

INGREDIENTS:

  • 400 grams de moniato cuit
  • 200 grams de sucre
  • La pell d'una llimona
  • 1 branca de canyella
  • 100 mil·lilitres d'aigua
  • 300 grams de farina
  • 125 mil·lilitres d'oli d'oliva
  • 25 mil·lilitres d'anís
  • 60 mil·lilitres de moscatell
  • Sucre per arrebossar

ELABORACIÓ:

En primer lloc, preparem la confitura de moniato:

  • Coem els moniatos al forn a 190 graus fins que estiguin tous.
  • Quan s'hagin refredat, els pelem i triturem juntament amb 200 grams de sucre i 100 mil·lilitres d'aigua.
  • Posem el resultat de la barreja en un cassó afegint la canyella i la pell de llimona.
  • Ho coem a foc baix mitja hora, remenant-ho de tant en tant.
  • Ho deixem refredar.

Preparem els pastissets:

  • Barregem l'anís, el moscatell i l'oli d'oliva, i afegim la farina.
  • Quan tinguem la massa ben lligada, fem boletes.
  • Estirem cada boleta per separat a sobre de paper de forn.
  • Farcim cada porció amb confitura de moniato.
  • Els donem la forma de pastisset, i ho tanquem amb l'ajuda d'una forquilla.
  • Posem els pastissets al forn a 180 graus, i els coem uns 30 minuts fins que estiguin daurats.
  • Quan els traiem del forn, els arrebossem de sucre, i els deixem refredar.

I bon profit!