Receptes de tardor: Crema de carabassa al curry
La tardor, a Catalunya, és temps de plats de cullera amb productes de temporada
Si parlem de tardor, i menjar, que us ve al cap? Segurament un dels productes de temporada que no ha faltat a la vostra llista mental és la carabassa. I és que aquest és un dels productes destacats de la tardor a Catalunya, i la podem preparar de moltes maneres diferents, a més de gaudir dels molts beneficis que té per al nostre organisme.
És un aliment rehidratant (amb aproximadament un 90% d'aigua), el 20% és proteïna, el 70% hidrats de carboni (la majoria d'assimilació progressiva) i un 13% de greixos (en la majoria poliinsaturats). És rica en Vitamina A, Vitamina C, i Vitamina B6 piridoxina, i també en minerals com Manganès i Coure. A més, la carabassa també conté fibra, potassi, vitamina B2, vitamina B9, vitamina K, vitamina B5 i magnesi.
Pel que fa als beneficis que aporta a la nostra salut, la carabassa conté diverses substàncies amb efecte anticancerós, és útil en els problemes de pròstata, protegeix el cor, ajuda a combatre el desig de dolç, té efecte antiinflamatori, i múltiples aplicacions tradicionals: des de cremades fins a l'asma.
Un aliment molt complet, oi?
Doncs avui us expliquem com preparar una crema de carabassa al curry, molt bona, i fàcil de fer!
INGREDIENTS:
- 500 grams de carabassa
- 1 patata
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 all porro
- 1 litre de brou de verdures
- 5 culleradetes de curry
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- En primer lloc, netegem totes les verdures i les fem a trossos petits.
- Posem una olla al foc amb una mica d'oli d'oliva, i ofeguem la ceba sense que s'enrosseixi.
- Afegim la resta de verdures, i ho ofeguem uns minuts.
- Ara posem el brou i el curry, ho salpebrem al gust, i deixem que es cogui tot junt 25 minuts.
- Quan totes les verdures estiguin toves, ho retirem del foc, i ho triturem.
I ja tenim la crema feta!