Receptes de Quaresma: Llet de Pasqua
També coneguda com a Llet de Quaresma, és una de les postres típiques de Setmana Santa
La gastronomia té un paper molt especial durant la Quaresma i la Setmana Santa, que ja és a tocar. Si bé tradicionalment és temps d'abstinència i recolliment, hi ha moltes receptes que s'inclouen dins la categoria de postres i que estan boníssimes. Més enllà dels bunyols de Quaresma, hi ha moltes més alternatives que ja fa anys que també es consumeixen a Catalunya per aquestes dates.
Avui preparem Llet de Quaresma, típica del nord d'Espanya, que n'és un exemple.
INGREDIENTS:
Per fer la crema:
- 500 ml de llet
- 120 g de farina
- 100 g de sucre de llustre
- 2 ous
- 1/2 pell de taronja i 1/2 de llimona
- 1 canonet de Canyella
Per arrebossar i decorar:
- Farina
- 1 ou
- Canyella en pols
- Sucre
- Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar la crema. Posem la llet al foc en una olla gran amb el canonet de canyella i les pells de taronja i llimona. Ho escalfem a foc mitjà.
- En un bol, posem una mica de la llet calenta i la barregem amb la farina tamisada i el sucre de llustres, i ho dissolem bé fins que no hi hagi cap grumoll.
- Incorporem al bol els 2 ous i ho batem bé.
- Quan la barreja sigui homogènia, la colem amb un colador de malla fina.
- Retirem les pells de taronja i llimona i la canyella de la llet que tenim al foc, i afegim la barreja ja colada.
- Ho mantenim al foc i ho coem fins que espesseixi i sense deixar de remoure-ho.
- Quan tingui una consistència semilíquida, ho posem en una font perquè es refredi. Quan gairebé estigui freda, ho posem a la nevera unes hores.
- Quan la crema hagi quallat, la traiem de la nevera.
- La tallem en rectangles, i els arrebossem, passant-los per farina i després per ou batut.
- Mentrestant, posem una paella al foc amb oli abundant i l'escalfem a foc mitjà-alt.
- Quan l'oli estigui calent, fregim els rectangles de llet, fins que estiguin daurats.
- Els posem en una safata amb paper de cuina perquè s'escorrin bé, i els deixem refredar una mica.
- En un plat, posem sucre i canyella en pols, i anem arrebossant els rectangles de llet fregida.
I ja els tenim a punt per gaudir-los!