Receptes de Quaresma: Bunyols de cigrons
Els llegums acostumen a ser un àpat recurrent durant aquesta època de l'any
En temps de Quaresma, a banda del Bacallà, hi ha altres productes que prenen especial rellevància, entre ells, els llegums i les verdures. Avui parlem dels cigrons, un producte molt versàtil a la cuina que ens pot servir per fer un humus, un estofat, o fins i tot unes postres!
Descobrim la part més dolça d'aquest producte, i fem bunyols de cigrons (una alternativa als Bunyols de Quaresma tradicionals).
INGREDIENTS:
- 200 grams de cigrons cuits
- 50 grams de farina
- 60 grams de mantega
- 2 ous
- 200 ml de llet
- Ratlladura d'una taronja
- 1 cullerada de sucre
- Sucre i canyella
- Anís i oli d'oliva suau
ELABORACIÓ:
- Comencem per colar i rentar els cigrons cuits.
- En una olla, posem la llet, la mantega, la ratlladura de taronja i el sucre al foc.
- Quan comenci a bullir, afegim els cigrons.
- Ho deixem un parell de minuts, i ho triturem tot.
- Ho colem, i ho tornem a posar al foc.
- Anem incorporant la farina i ho coem sense deixar de remenar.
- Quan ja no s'enganxi a les parets, ho retirem del foc.
- Ara, afegim, un a un, els ous, sense deixar de remenar.
- Quan la pasta estigui ben lligada, la posem en una mànega pastissera.
- En una paella, posem oli abundant, i quan estigui ben calent, comencem a fer els bunyols.
- Anem afegint petites porcions de la massa, i deixem que es coguin fins que estiguin ben daurats.
- Els retirem del foc, i els deixem escórrer en una safata amb paper de cuina.
- Finalment, els mullem amb una mica d'anís.
- I els arrebosses amb una barreja de sucre i canyella.
Ja els podeu menjar!
Més informació