Receptes de Quaresma: Bacallà amb espinacs, panses i pinyons
El bacallà és el plat estrella de la Quaresma a Catalunya
És temps de Quaresma i, si seguim la tradició gastronòmica a Catalunya d'aquestes dates, el bacallà no pot faltar als nostres àpats. I més enllà de la tradició, cal recordar que el bacallà aporta molts beneficis nutricionals al nostre organisme, entre ells, pel fet que és una de les fonts de proteïnes més sana que es coneix. A més, conté molts oligoelements, com fòsfor i sals minerals de tota mena.
I ara que hem recordat les seves propietats, avui us proposem preparar Bacallà amb espinacs, panses i pinyons.
INGREDIENTS:
- 4 talls de bacallà dessalat
- 1 quilo d'espinacs
- Un bon grapat de panses
- Un bon grapat de pinyons
- 1 gra d'all
- Farina
- Llet d'ametlla
- Una culleradeta de cúrcuma en pols
- Oli d'oliva i sal
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar el bacallà, prèviament dessalat, sigui a casa, o comprat ja en aquest punt.
- L'enfarineu i el fregiu en una paella on prèviament haureu enrossit un all fet a làmines amb oli d'oliva.
- Reserveu el bacallà quan ja estigui daurat.
- Netegeu els espinacs frescos traient-los les cues i rentant-los.
- Ara, saltegeu-los en una paella amb un raig d'oli, i reserveu-los quan estiguin al punt.
- En la mateixa paella, saltegeu les panses, i afegiu els pinyons.
- Afegiu els espinacs, i saltegeu-ho uns minuts tot junt.
- Poseu els talls de bacallà per sobre.
- En un got, poseu una mica de llet d'ametlla i una culleradeta de cúrcuma. Remeneu-ho bé, i afegiu-ho a la paella.
- Que cogui tot junt uns minuts a foc lent...
I ja està a punt per gaudir-lo!