Receptes de juliol: Gaspatxo de préssec
Les sopes fredes sempre són una bona opció per passar la calor a Catalunya
Estem ja de ple a l'estiu, les temperatures pugen a Catalunya, i a l'hora de menjar, venen de gust àpats frescos que ens aportin energia, ens hidratin, i ens ajudin a passar la calor.
Per això, les sopes fredes, com el gaspatxo, són una molt bona opció. Avui, us proposem preparar-lo amb un toc diferent, aprofitant una de les fruites estrelles de l'estiu català: gaspatxo de préssec.
INGREDIENTS:
- 600 grams de tomàquets madurs
- 350 grams de préssecs
- 1 pebrot verd
- 1 all
- Sal
- Vinagre
- Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar bé els préssecs, els tomàquets i el pebrot. També l'all.
- Ho tallem tot a trossets, i ho posem al got de la batedora.
- Afegim sal i vinagre al gust, i un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
- Ho triturem tot junt fins que quedi una crema líquida.
- Per facilitar la feina, podem afegir una mica d'aigua.
- Quan estigui a punt, ho guardem a la nevera perquè estigui ben fresc al moment de consumir-lo.
- Serveix-lo acompanyat d'uns crostons de pa, o trossets de verdures per sobre.
Bon profit!