Gaspatxo de préssec

Cuina

Receptes de juliol: Gaspatxo de préssec

Les sopes fredes sempre són una bona opció per passar la calor a Catalunya

Estem ja de ple a l'estiu, les temperatures pugen a Catalunya, i a l'hora de menjar, venen de gust àpats frescos que ens aportin energia, ens hidratin, i ens ajudin a passar la calor.

Per això, les sopes fredes, com el gaspatxo, són una molt bona opció. Avui, us proposem preparar-lo amb un toc diferent, aprofitant una de les fruites estrelles de l'estiu català: gaspatxo de préssec.

INGREDIENTS:

  • 600 grams de tomàquets madurs
  • 350 grams de préssecs
  • 1 pebrot verd
  • 1 all
  • Sal
  • Vinagre
  • Oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé els préssecs, els tomàquets i el pebrot. També l'all.
  • Ho tallem tot a trossets, i ho posem al got de la batedora.
  • Afegim sal i vinagre al gust, i un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
  • Ho triturem tot junt fins que quedi una crema líquida.
  • Per facilitar la feina, podem afegir una mica d'aigua.
  • Quan estigui a punt, ho guardem a la nevera perquè estigui ben fresc al moment de consumir-lo.
  • Serveix-lo acompanyat d'uns crostons de pa, o trossets de verdures per sobre.

Bon profit!