Conill amb carxofes i calçots

Cuina

Receptes d'hivern: Conill amb calçots i carxofes

Les carxofes i els calçots estan en el seu millor moment a l'hivern a Catalunya

Si parlem de receptes d'hivern amb productes de temporada a Catalunya, segur que molts pensareu en les carxofes i els calçots. Doncs avui apostem per aquests dos productes per preparar un boníssim plat amb conill.

De les carxofes en destaca que contenen molt poques calories i tenen propietats diürètiques, per la qual cosa són perfectes per netejar l'organisme. A més, conté Vitamines del grup B, Vitamina A, ferro, calci, fòsfor, magnesi, potassi i sodi. També conté proteïnes i hidrats de carboni i mucílags (fibra soluble), i àcids, com el cafeoilquínic i el dicafeoilquínic, el cafeic, l'oleic, el linoleic i el pantotènic.

Tot això aporta molts beneficis a l'organisme. La carxofa és bona per als problemes digestius i metabòlics, és depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunitari. També és bona per les cefalees i per controlar el colesterol, a banda de ser antioxidants i estimulen el cor.

Protegeix el fetge i contribueix a la seva recuperació en casos de malalties hepàtiques. Afavoreix la funció biliar gràcies als àcids cafeic, oleic i linoleic i l'àcid cafeoilquínic estimula producció de bilis, entre altres.

Si parlem dels calçots, hi ha moltes maneres de gaudir d'aquest exquisit producte. És un aliment molt nutritiu, ja que conté minerals com el potassi i el fòsfor, vitamines com la B9, i és ric en derivats del sofre. A més, és ric en aigua i fibra, i té una aportació calòrica és molt baixa.

Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, el calçot és antioxidant, antisèptics i detox, i és un antibiòtic natural, netejant les artèries i retardant el creixement de virus, fongs, bacteris i altres organismes patògens que proliferen quan la dieta no està ben equilibrada. A més, millora la circulació sanguínia.

I dit això, avui preparem Conill amb calçots i carxofes.

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 1 conill tallat a quarts
  • 1 manat de calçots
  • 6 carxofes
  • 1 got de vi blanc
  • 1 fulla de llorer.
  • Oli d'oliva, sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar els calçots i tallar-los a rodanxes.
  • Netegem també les carxofes, i les tallem a quarts.
  • Posem una cassola ampla al foc, amb un bon raig d'oli, i l'escalfem.
  • Posem els quarts de conill i els daurem juntament amb la fulla de llorer.
  • Quan estigui enrossit, afegim les rodanxes de calçots, i ho salpebrem.
  • Uns minuts després, afegim els quarts de carxofes.
  • Ho remenem, i afegim el got de vi blanc.
  • Tornem a remenar, i posem la cassola al forn.
  • Ho coem a 180 graus.
  • Si es va assecant, podem afegir aigua.
  • Quan tots els ingredients estiguin cuits i tous, estarà al punt.

Bon profit!