Receptes de febrer: Crema de coliflor i poma
La coliflor és un dels productes de temporada del mes de febrer a Catalunya
Ha arribat el mes de febrer i, a Catalunya, amb la baixada de temperatures, ve de gust gaudir de cremes calentes que ens escalfin el cos i ens delectin el paladar. I què millor que preparar-les amb productes de temporada, com ara la coliflor.
La coliflor és una verdura baixa en calories, molt rica en fibra i vitamines (principalment vitamina C i vitamines del grup B), minerals (com el potassi, el calci i ferro), antioxidants i principis actius.
Tot això la converteix en una verdura molt beneficiosa per a la salut, sent un potent anticancerigen. També és essencial per mantenir en bon estat el sistema immunitari de l'intestí, a més de protegir l'estómac del bacteri Helicobacter pylori, i reduir el risc de tenir colitis ulcerosa i malaltia de Chron. A més, depura el fetge, és un gran antioxidant, i ajuda a calmar el desig pel dolç.
Sabent tot això, avui us proposem fer una boníssima (i facilíssima) crema de coliflor i poma.
INGREDIENTS:
- 1 coliflor
- 1 ceba
- 1 poma
- Nou moscada
- Sal i pebre
- Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Tallem la ceba a juliana, i la sofregim en una paella amb una mica d'oli.
- Tallem també la coliflor a trossos, i l'afegim a la paella quan la ceba ja tingui color.
- Ho deixem cuinar tot junt uns cinc minuts.
- Afegim llavors la poma pelada i tallada a daus.
- Ho salpebrem al gust, i afegim un polsim de nou moscada.
- Que es cogui tot cinc minuts més.
- Afegim aigua fins que quedin tots els ingredients coberts, i ho fem bullir 25 minuts.
- Passat aquest temps, tritura la crema perquè quedi ben fina.
I ja està a punt per servir i gaudir-la!