Receptes d'estiu: Sopa freda de tomàquet
Un plat de temporada i refrescant per combatre la calor
A l'estiu, venen de gust plats frescos que ens hidratin i ens refresquin. i quina millor opció que preparar una sopa freda amb productes de temporada a Catalunya?
Avui parlem dels tomàquets, una fruita-hortalissa, que majoritàriament és aigua, i per això té un valor energètic baix. El seu valor nutritiu li donen les vitamines C, E, A i algunes del grup B antioxidants que conté, minerals i un antioxidant específic pel seu color vermell: el licopè.
Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, com dèiem, conté licopè, un antioxidant molt poderós preventiu del càncer. És ric en fibra, reguladora de la funció intestinal, i és baix en àcid oxàlic i sodi, tenint així un efecte diürètic i depuratiu.
I dit tot això, avui us proposem una recepta molt fàcil de fer amb aquest ingredient: una sopa freda de tomàquet!
INGREDIENTS:
- 400 grams de tomàquets madurs
- 100 ml d'oli d'herbes
- 100 ml d'aigua
- 50 grams de molla de pa
- Sal i pebre
- Pinyons torrats, formatge feta, olivada...
ELABORACIÓ:
- En un pot per a poder triturar-ho després, posem els tomàquets pelats, la molla de pa esmicolada, l'oli d'herbes i l'aigua.
- Ho deixem reposar mitja hora.
- Passat aquest temps, ho triturem tot.
- Ho salpebrem al gust.
- A l'hora de servir-ho, podem completar el plat amb pinyons torrats, daus de formatge feta, o allò que més ens agradi.
Bon profit!