Receptes d'estiu amb infants: Amanida de llenties amb tonyina
Una recepta per passar millor la calor a Catalunya
Ha arribat l'estiu a Catalunya, els nens i nenes han acabat l'escola, i és hora de buscar maneres de tenir-los entretinguts i que, al mateix temps, aprenguin coses noves. Una bona manera és introduir-los al món de la cuina, on passaran una bona estona, i aprendran a fer-se el dinar, el sopar, el berenar...
I tenint en compte que és estiu, i fa calor, una bona opció és preparar boníssimes amanides, nutritives i refrescants, i que no necessiten foc per a preparar-les. Per tant, un plat perfecte per a preparar amb els més petits de casa.
Avui farem amanida de llenties amb tonyina.
INGREDIENTS:
- 1 pot gran de llenties ja cuites
- 3 tomàquets mitjans
- 1 enciam mitjà
- 1 llauna gran de tonyina amb oli d'oliva
- 1 llauneta de blat de moro
- 1 llauneta de cogombrets
- All cru (al gust)
- Olives verdes sense pinyol
- Sal
- Oli d'oliva, vinagre i mostassa
ELABORACIÓ:
- Posem les llenties en un escorredor, i les netegem bé sota l'aigua freda.
- Netegem l'enciam i els tomàquets.
- Tallem els tomàquets a dauets petits, i l'enciam en juliana, i ho posem en un bol gran.
- Ara, esmicolem la tonyina (la quantitat, va al gust!).
- Tallem les olives verdes i els cogombrets a rodanxes.
- Afegim la tonyina, les olives i els cogombrets al bol on tenim l'enciam i el tomàquet.
- També posem el blat de moro, i afegim les llenties.
- Ho barregem tot molt bé.
- També podeu afegir una mica d'arròs, alvocat, pebrot verd... el que us vingui de gust!
- Ho podem amanir amb sal i oli, o podem preparar una vinagreta amb oli d'oliva verge, vinagre i una punta de mostassa.
- Guardem el resultat a la nevera fins a hora de dinar, i ja estarà a punt!