Receptes d'estiu (i de festa!): Pastissets de Tortosa
La capital del Baix Ebre està de Festa Major, i aquestes són les postres típiques
L'estiu és època de festes majors arreu de Catalunya, i aquest cap de setmana fem una parada, també gastronòmica, a les Terres de l'Ebre. I és que Tortosa celebra aquests dies la seva festa major en honor a la Cinta.
I com no pot ser d'altra manera, les postres típiques són els pastissets de Tortosa, que venen de gust tant a l'estiu, com a l'hivern. Sempre és un bon moment per a degustar-los!
Avui compartim la recepta tradicional per a preparar-los a casa.
INGREDIENTS
- 350 g de farina
- 100 g de sucre
- 30 cl d'oli
- 1 tassa de moscatell
- 1 raig d'anís
- 1 ou
- cabell d'àngel
ELABORACIÓ
- Posem la farina, el moscatell, l'anís o matafaluga, l'oli i el sucre en un bol i ho pastem bé.
- Quedarà una pasta força oliosa, que heu de posar a sobre d'un taulell.
- Aneu fent boletes petites d'uns 7 cm de diàmetre, i estireu-les com si fossin galetes.
- Poseu al centre una cullerada de cabell d'àngel, i plegueu sobre ella mateixa.
- Com si féssiu crestes, segelleu les cantonades recaragolant-les.
- Aneu col·locant els pastissets en una safata de forn amb paper a sota.
- Bateu l'ou i pinteu els pastissets.
- Enforneu-los a uns 200 graus uns 15 minuts.
- Quan els traieu, ensucreu-los generosament quan estiguin calents.
- Deixeu-los refredar completament, i ja els podeu servir.
Més informació