Receptes d'estiu: Gelat de llet merengada
Refrescar-se amb gelats casolans és una bona opció a l'estiu a Catalunya
Si pensem en l'estiu i la calor que ens acompanya a Catalunya, a l'hora de refrescar-nos, el primer que ens ve al cap són els gelats. I quina millor opció que fer-los a casa?
Avui us proposem preparar un clàssic de l'estiu, el gelat de llet merengada. Boníssim!
INGREDIENTS:
- 1 litre de llet sencera
- 300 grams de sucre blanc
- 3 clares d'ou
- 1 branca de canyella i canyella en pols
- La pell d'1 llimona
ELABORACIÓ:
- Comencem per posar un cassó al foc amb la llet, la branca de canyella i la pell de la llimona.
- Ho bullim durant 5 minuts, i ho retirem del foc.
- Afegim ara els 150 grams de sucre i ho remenem molt bé.
- Deixem refredar completament la barreja preparada, i ho colem.
- Reservem la llet colada a la nevera durant unes hores.
- Mentrestant, muntem les clares d'ou amb 150 grams de sucre. Hem d'aconseguir una merenga ben consistent.
- Quan la llet estigui ben freda, la barregem amb la merenga que hem preparat.
- I ho tornem a posar a la nevera durant dues hores.
- Passat aquest temps, posem la barreja a la sorbetera, i quan tingui textura de gelat, la posem al congelador.
- A l'hora de servir el gelat, poseu per sobre una mica de canyella en pols.
I ja teniu un gelat boníssim!