Recepta de temporada: Tempura de Carxofa
La carxofa viu un dels seus millors moments a Catalunya al mes de març
El mes de març a la cuina catalana és ric i variat. I és que a Catalunya els productes de temporada canvien amb el tercer mes de l'any portant a les nostres taules productes com les carxofes.
A més d'estar boníssimes, les carxofes tenen molt poques calories i té propietats diürètiques. Conté Vitamines del grup B, Vitamina A, és rica en ferro, calci, fòsfor, magnesi, potassi i sodi, i conté proteïnes, hidrats de carboni i mucílags (fibra soluble).
Tot plegat, la converteix en un producte beneficiós per a la salut. Així, és bona per als problemes digestius i metabòlics. És depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunitari. Ajuda a controlar el mal de cap i el colesterol, és antioxidant, protegeix el fetge i afavoreix la funció biliar, entre altres.
I ara que sabem tot això, avui les portem a la cuina preparant Tempura de Carxofa.
INGREDIENTS:
- 4 carxofes
- 200 grams de farina de tempura
- 8 tomàquets secs
- 2 llimones
- 250 grams de ricotta
- 1 culleradeta de flors de farigola fresca
- 1 cullerada de tàperes
- 100 ml d'aigua
- Sal fina i pebre negre
- Oli de gira-sol
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar les carxofes, deixant només el cor i la tija pelada.
- Ara, les tallem en 8 trossos al llarg.
- Posem els trossos en un bol amb aigua i el suc de dues llimones.
- En un altre bol, bateu la ricotta amb la farigola, el tomàquet sec fet a trossets i les tàperes.
- Quan tinguem una crema homogènia, afegiu pebre al gust.
- En un altre bol, poseu la farina, la meitat de l'aigua ben freda i una mica de sal.
- Bateu-ho fins a aconseguir una pasta homogènia.
- Escorreu i assequeu els trossos de carxofa, i aneu sucant-los en aquesta pasta.
- Poseu-los a fregir amb oli ben calent, uns dos minuts.
- Escorreu-los en paper absorbent.
- Serviu-les acompanyades de la salsa que hem preparat amb la ricotta.
Bon profit!