Recepta de temporada: Estofat de vedella amb carxofes
Les carxofes són unes de les protagonistes d'aquesta època de l'any a Catalunya
Els productes de temporada del mes de febrer a Catalunya ens permeten elaborar moltes receptes nutritives i perfectes per als dies de fred. Avui, fem una proposta per als carnívors, i amb les carxofes com a protagonistes. Preparem un estofat de vedella amb carxofes (per a 4 persones).
INGREDIENTS:
- 400 grams de vedella per estofar
- 4 carxofes
- 500 grams de patates
- 8 tomàquets madurs
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 8 grans d’all
- 2 got de vi negre
- 6 baies de ginebró
- Farina
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- En un bol gran, posem a macerar la carn, la ceba i la pastanaga tallades a trossos grans amb el vi negre i les baies de ginebró.
- Ho deixem reposar un parell d'hores.
- Passat aquest temps, separem els ingredients del líquid.
- Escorrem bé la carn, l'enfarinem, i la fregim.
- En el mateix oli de fregir la carn, sofregim les verdures.
- Ratllem els tomàquets i els incorporem a les verdures.
- Ara, toca incorporar la carn i el líquid de la maceració.
- Salpebrem i afegim aigua (si és necessari).
- Ho deixem coure tot junt fins que la carn estigui tendra a fou suau.
- És en aquest punt que incorporem les patates a daus, i els cors de les carxofes trossejats.
- Ho deixem coure uns 20 minuts més...
I a punt per gaudir d'aquest estofat!